Bij Schlepers helpt iedereen elkaar
Als je binnenstapt bij Schlepers Installatietechniek of belt naar dit Goorse bedrijf word je sinds een aantal weken te woord gestaan door Melissa. Deze jonge meid is net klaar met haar opleiding, maar heeft vanwege haar arbeidsbeperking een afstand tot de arbeidsmarkt. Melissa is niet de eerste Wajong’er die aan de slag gaat bij Schlepers. Tom begon ruim twaalf jaar geleden al aan de technische kant en blijkt elke dag van toegevoegde waarde voor het bedrijf. Schlepers bleef groeien: er ontstond behoefte aan meer ondersteuning op kantoor en Melissa kwam in beeld. Door een snelle afstemming met het Werkplein Twente, waarbij ook een arbeidsdeskundige werd ingezet, kon Melissa op korte termijn beginnen. Ook gaf Anne-Marie het nodige advies rondom het inzetten van de instrumenten en subsidies.
Match
Deze zomer stond Melissa extra in de aandacht als ‘Werkzoekende van de maand”. Dat bericht zag Martijn voorbij komen. Hij reageerde direct en vroeg of Melissa misschien bij Schlepers zou passen. Na mailcontact met Werkplein Twente werd er een gesprek gepland met Melissa en dat bleek te klikken. Martijn: “Sinds 1 september is Melissa vier uur per dag op kantoor te vinden en ondersteunt zij Mariëlle op het gebied van P&O en administratie.” Mariëlle vult aan: “Melissa zorgt ervoor dat P&O-zaken zoals ziekteverzuim en het compleet maken van personeelsdossiers goed worden opgepakt. Naast P&O is ze bezig met archiveerwerk en administratie. Ook neemt Melissa de telefoon aan, maar is het voor haar nog lastig om inhoudelijke vragen te beantwoorden, want dat kost echt tijd om te leren. We pakken het stap voor stap aan, zodat ze rustig kan wennen aan de dagelijkse hectiek van ons installatiebedrijf.”
Mariëlle geeft Melissa bewust wel veel ruimte om zaken op haar eigen manier op te pakken: “Melissa krijgt de vrije hand om P&O op haar manier in te richten en voor overzicht te zorgen. Ze mag het doen op de manier waarop zij denkt dat het goed is. Als deze samenwerking goed blijkt te werken, gaan we zeker voor de lange termijn en kan ik bepaalde taken steeds meer loslaten. Dat is natuurlijk fijn, maar ik zal er ook wel even aan moeten wennen.”
Praktische aanpassingen
Vanwege haar lichamelijke beperking fietst Melissa elke dag op haar aangepaste fiets naar de Dammaten en probeert ze het traplopen zoveel mogelijk te vermijden. Martijn vertelt: “Dat we aanpassingen zouden moeten maken, dat wisten we en dat is ook helemaal niet erg. Tijdens de eerste dagen kwamen we erachter dat Melissa toch nog iets minder lang is dan we dachten en daardoor hebben we een aantal dingen anders georganiseerd.” Zo staat er inmiddels een opstapkrukje bij het kopieerapparaat, is de telefoon wat dichterbij op het bureau geplaatst en krijgt Melissa binnenkort een speciale stoel, zodat ze een goede houding heeft tijdens haar bureauwerk en haar voeten ondersteund zijn”.
Martijn vult aan: “We geloven in de win-win voor alle partijen. Als de motivatie goed is, is het niet erg als het wat langer duurt voordat een taak is afgerond. We doen dit samen en iedereen helpt elkaar hier. We voelen ons sociaal betrokken, staan voor ons personeel en merken dat ons personeel ook voor ons bedrijf staat. Dat gaat dieper dan alleen werk.”
Kandidaat Melissa
“Ik vind het een mooie uitdaging! Het is even wennen en best chaotisch met de lopende zaken van elke dag, maar ik heb het goed naar mijn zin.”