Skip links

Cursus ‘Omgaan en begeleiden van werknemers met een psychische beperking’

Staat u op het punt om een werknemer met een psychische beperking in dienst te nemen? Of heeft u dagelijks al met hen te maken? Neem dan deel aan de cursus ‘Omgaan en begeleiden van werknemers met een psychische beperking’.

Met deze training krijgt u inzicht in diverse psychische beperkingen waar u mee te maken kunt krijgen, hoe u deze herkent en hoe u hier als werkgever het beste mee kunt omgaan. Het biedt u als werkgever handvatten bij het begeleiden en coachen van werknemers uit deze doelgroep. De cursus wordt door voorgaande cursisten (werkgevers) beoordeeld met een 8!

Naast een theoretische uiteenzetting wordt geoefend aan de hand van korte opdrachten om te ervaren hoe iemand met een psychische beperking naar de wereld om zich heen kijkt. Wat heeft dit voor consequenties voor hun begeleiding door u als werkgever? De werkwijze van de training is interactief, waarin u een actieve rol heeft en uw eigen ervaringen met anderen deelt. De cursus wordt gegeven door zeer ervaren trainers van Extend en Groeipunt (onderdeel van AOC Oost) in samenwerking met Werkplein Twente.

De onderwerpen die aan bod komen:

  • Psychiatrie algemeen en stemmingsstoornissen
  • Psychotische stoornissen
  • Verslaving / Middelengebruik
  • Persoonlijkheidsstoornissen (met name Borderline Persoonlijkheidsstoornis)
  • Angststoornissen

Duur van de training
Zes ochtenden van 09.00-12.00 uur

Trainingsdata 2018

Training A:
11, 18 oktober
en 1, 8 en 15, 22 november

Training B:
30 oktober
en 6, 13, 20, 27 november en 4 december

Locatie
De locatie wordt bepaald in overleg met u. Bij voorkeur wordt de cursus bij een werkgever gefaciliteerd.

Kosten
De cursus wordt u kosteloos aangeboden door Werkplein Twente. Catering en lesruimte kunnen voor u geregeld worden, maar deze zijn voor eigen rekening.

Aantal deelnemers
Maximaal twee deelnemers per bedrijf. Bij veel aanmeldingen kan terug geschaald worden naar één deelnemer per bedrijf.

Meer informatie & aanmelden
Neemt u voor meer informatie en aanmelden contact op met Stefanie Meijer, stefanie.meijer@hengelo.nl of via uw Adviseur Werk van Werkplein Twente.

Deze cursus ligt in het verlengde van de campagne ‘Doorzetters met Dromen, die aandacht vraagt voor mensen met een arbeidsbeperking bij Twentse werkgevers. De foto is beeldmateriaal uit de campagne en staat los van de inhoud van de cursus.

Leave a comment

X