Skip links

Twentse samenwerking bekroond met nominatie ESF Award

Onlangs is bekend geworden dat STAR/T één van de tien finalisten is van de ESF Award 2018. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft STAR/T als bijzonder project gekwalificeerd. Mede doordat de activiteiten worden ontwikkeld met een subsidie vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) die regionaal wordt ingezet. Daardoor is deze nominatie een bekroning voor de Twentse samenwerking.

STAR/T is een Twents project om statushouders te helpen een onderneming te starten in Nederland. Het afgelopen jaar hebben zo’n 35 deelnemers verschillende trainingen gevolgd om hun idee verder uit te bouwen naar een werkend businessmodel. En de eerste ondernemers zijn ook al gestart. De bekendste is misschien wel Fadi, die een fietsenzaak is begonnen aan de Haaksbergerstraat in Enschede. Maar onlangs zijn ook Zabi (import/export), Alias (binnenhuisarchitect) en Dapo (ondernemende kunstenaar) gestart met hun ondernemersactiviteiten.

Dankzij de nominatie is er deze zomer een professionele promotiefilm gemaakt van het project. Om de uiteindelijke winnaar te bepalen, heeft het Ministerie een stemronde georganiseerd. De vijf projecten met de meeste stemmen, krijgen tijdens de finale op 7 november de gelegenheid zichzelf nog eenmaal te presenteren voor de jury. De hele maand oktober kan er gestemd worden op de website http://stempaginaesfaward.nl

Woensdag 7 november 2018 vindt het jaarlijkse ESF-event plaats. Onderdeel van het event is de uitreiking van de ESF-Award. Met deze award wil het Ministerie stilstaan bij de bijzondere projecten en activiteiten die mogelijk zijn gemaakt met een subsidie vanuit het Europees Sociaal Fonds.

Gaan we dit jaar met STAR/T de ESF-Award in de wacht slepen? Dan hebben we iedere stem nodig. Dus ook die van jou. Ga naar http://stempaginaesfaward.nl  en stem op jouw favoriet; STAR/T

—————————————

STAR/T (www.star-t.nl) is een initiatief van de Universiteit Twente en Mindt, in samenwerking met de ROZ Groep, TIB-advies en Delitelabs. STAR/T wordt financieel ondersteund door de gemeenten Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Losser, door de provincie Overijssel en het Europees Sociaal Fonds.

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) is het belangrijkste financiële instrument van de Europese Unie voor de ondersteuning van werkgelegenheid in de lidstaten en het stimuleren van economische en sociale samenhang.

Leave a comment

X