Skip links

De Posten kiest voor statushouders

Zoals in vele branches is er ook in de zorg een tekort aan personeel. Bij zorginstelling De Posten zijn ze op kleine schaal begonnen met het inzetten van statushouders. Statushouders zijn vluchtelingen en immigranten die naar Nederland komen en mogen blijven.

Deze groep werkzoekenden brengt veel kwaliteiten en mogelijkheden met zich mee voor de werkgevers in Twente. De uitdaging ligt in eerste instantie bij de Nederlandse taal. Statushouders komen uit verschillende landen en zijn de Nederlandse taal nog niet machtig. Ondanks de taalachterstand ziet Peter Gijgink, praktijkopleider van De Posten, voornamelijk positieve kanten van het project. “De dames hebben zich in een jaar tijd erg goed ontwikkeld en de taal geleerd. De meeste mensen ervaren het als heel prettig dat zij een bepaalde cultuur hebben meegebracht, zoals enkele feestdagen. Ook hebben deze dames een bepaalde mate van gastvrijheid.”

De gemeente Enschede wil met dit project laten zien dat de statushouders werkgevers een perspectief kunnen bieden. Niki Witvers, projectleider gemeente Enschede: “Ze hebben na het behalen van hun opleiding een contract gekregen. Ik denk dat het belangrijk is dat je mensen een uitzicht geeft. En het is ook een win-winsituatie voor alle partijen. De zorg kampt met tekorten en deze mensen willen graag werken.”

Wilt u als werkgever aan de slag met statushouders? Ga in gesprek met uw adviseur van Werkplein Twente of ga naar de website www.werkpleintwente.nl/contact
Bekijk deze video: Reportage RTV Oost

Leave a comment

X