Werkplein Twente helpt Saxion Hogescholen bij het realiseren van haar ambitie
Over zes jaar een inclusievere organisatie zijn met minimaal 50 fte aan banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt; dat is de ambitie van Saxion Hogescholen. Anton Dijkstra en Linda Visscher zijn adviseurs Participatiewet bij Saxion Hogescholen. “We hebben studenten met een functiebeperking of die extra ondersteuning nodig hebben. Het is dan heel logisch om ook medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven in onze organisatie”, aldus Anton. Werkplein Twente helpt graag met het realiseren van deze ambitie en brengt Saxion in contact met potentieel kansrijke kandidaten.
Kansen bieden
Om over zes jaar minimaal 50 fte aan banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te hebben, wordt nauw samengewerkt met Werkplein Twente. Linda vertelt: “Waarom Saxion deze ambitie heeft? We vinden het belangrijk dat Saxion iedereen een kans biedt, ook als je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt. Daarnaast nemen wij onze verantwoordelijkheid in het quotum dat de overheid heeft opgesteld over het opnemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in je organisatie”.
De geschikte kandidaat
Al enige tijd werken Werkplein Twente en Saxion samen. En dat tot grote tevredenheid van Anton en Linda. “Wij waarderen de duurzaamheid in het contact met Werkplein Twente. Door dit goede contact leer je niet alleen elkaar persoonlijk kennen, maar ook de organisatie. Onze contactpersonen bij Werkplein Twente zijn Linda de Wolf en Stephanie Campos Lopez. Zij weten precies wie wij zijn en welke medewerkers we zoeken. Daardoor voelen ze goed aan welke kandidaten bij onze organisatie passen. Hebben we geen vacature maar heeft Linda of Stephanie toch een geschikte kandidaat voor Saxion gevonden? Dan bellen ze enthousiast op met de vraag of we toch wat voor elkaar kunnen betekenen”.
Duurzame matches
Voor Saxion staat de juiste werving en selectie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op de eerste plaats. “Wij gaan uit van talent. Dat is de kracht van onze plaatsing. We kijken naar wat mensen wél kunnen, in plaats van wat ze niet kunnen”, aldus Linda. Duurzaamheid is daarin erg belangrijk: “Samen met Werkplein Twente kijken we naar wie de persoon is en welke functie bij hem of haar past. Daaruit zijn telkens zeer goede matches ontstaan. Zo’n duurzame relatie is fijn voor de werknemer, maar ook voor ons als werkgever”, vertelt Anton.
“Ons uitgangspunt is om iemand in zijn kracht te zetten en te focussen op zijn talenten. Dan verschuift de beperking meer naar de achtergrond en komt de kracht van de medewerker naar voren”.