Skip links

Werkzoekenden sluiten opleiding tot treinbestuurder feestelijk af

Afgelopen week is de opleiding treinbestuurder bij Syntus feestelijk afgesloten. Deelnemers met zeer uiteenlopende achtergronden (beroepen van inschrijving) hebben hiervoor een oorkonde ontvangen. De komende twee maanden gaan de deelnemers hun opgedane kennis in de praktijk toepassen, zodat zij ook praktische ervaring opdoen. Vanaf 10 December aanstaande gaan zij rijden op traject Enschede-Zwolle-Kampen.

Wij danken Emile Broersma, Simon Buist en Willy Boerema van Syntus voor de prettige samenwerking en de prachtige kans voor werkzoekenden!

In april dit jaar startten twintig werkzoekenden uit de omgeving Zwolle en Enschede aan een opleiding tot treinbestuurder. Dit is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen mobiliteitsaanbieder Syntus, 100% dochter van de internationaal opererende mobiliteitsaanbieder Keolis, Werkplein Twente en WerkgeversServicepunt Regio Zwolle. Syntus start op 10 december 2017 als nieuwe vervoerder op de treintrajecten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen. Voor de exploitatie van deze treinverbinding zocht de vervoerder treinbestuurders. UWV en Syntus sloegen daarom de handen ineen om mensen uit een uitkeringssituatie te begeleiden naar een betaalde baan.

Leave a comment

X