Skip links

Word treinbestuurder bij Keolis Nederland!

Keolis Nederland verzorgt het openbaar vervoer in Gelderland op de Veluwe, in Midden-Overijssel, in Twente en in de provincie Utrecht. En Keolis Nederland groeit! Sinds december 2017 verzorgen we ook het openbaar vervoer in de gemeente Almere en op het treintraject Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen. Voor de uitbreiding van onze treintrajecten zijn wij doorlopend op zoek naar geschikte kandidaten voor de functie van treinbestuurder.

De vacature
Je zoekt uitdaging, verantwoordelijkheid en afwisseling in een baan. Van fraaie landschappen met ochtendnevel of met een ondergaande zon kun je intens genieten. Dan rij je met hoge snelheid en vervolgens manoeuvreer je voorzichtig richting het station. Jij blijft alert, geconcentreerd en waakzaam. Jij geeft de Keolis Nederland reizigers een comfortabele en veilige reis. Je voelt je nooit alleen want je staat voortdurend in contact met de verkeersleiding. Belangrijke informatie deel je met onze reizigers via de intercom. Het onregelmatige- én de optie voor parttime werken vind je heerlijk: zo hou je nog genoeg tijd over voor je vrienden, je gezin of hobby’s. Ook werken in de weekenden en op feestdagen is voor jou geen probleem. Kortom: je voelt je als een vis in het water met Keolis Nederland als werkgever en je zit hélemaal op je plek achter de knoppen van de trein!

Oeps, geen relevante opleiding?
Dat is niet erg. Sterker nog: wij helpen je graag verder. Daarom bieden wij jou een omscholingstraject. In 3 maanden tijd stomen wij je klaar voor deze stoere baan. En natuurlijk zorgen we ervoor dat je gedurende de opleiding niet zonder inkomen zit.

Hoe verleidelijk is die opleiding?
Nou, heel verleidelijk als je het ons vraagt. En behoorlijk pittig. Maar jij met je drive en doorzettingsvermogen kan dit makkelijk aan. Hoe het dan precies in zijn werk gaat, zo’n opleiding? We vertellen het je graag. Zit je er klaar voor?

De opleiding duurt 3 maanden, en start naar verwachting in augustus 2018.

De opleiding is behoorlijk intensief, daarom vragen we van jou je fulltime aandacht en beschikbaarheid. Logisch dus dat je tijdens deze periode niet op vakantie gaat. Omdat we jou gaan inzetten voor het draaien van begeleide praktijkdiensten is het fijn dat je 7 dagen per week beschikbaar bent. Er is veel afwisseling tijdens de opleiding en we geven je zowel theorie als praktijklessen. Daarnaast studeer je elke dag zo’n 2 á 3 uur thuis. Voor de theorie ga je naar Zutphen, de praktijklessen volg je op de trein tussen Zwolle – Enschede of Hengelo – Zutphen . De opleidingskosten zijn voor onze rekening. We zien je graag groeien!

De 3 maanden zijn voorbij. En dan?
Dan ga je 60 dagen kilometers maken om een volledige bevoegde en bekwame treinbestuurder te worden. Dit hoort nog bij het opleidingstraject. Spannend! Keolis Nederland biedt je hierna  graag een jaarcontract aan, dat we, bij goed functioneren na dit jaar, graag omzetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Wat wij nog meer belangrijk vinden:
– Je hebt een afgeronde opleiding op MBO (minimaal niveau 3) of HBO niveau;
– Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal;
– Jouw lichaamslengte is tussen de 1.60 m en 1.96 m;
– Jouw gezichtsvermogen en gehoor zijn uitstekend. Het kunnen onderscheiden van kleuren is voor jou een piece of cake;
– Jij kunt langdurig geconcentreerd alleen werken, je bent waakzaam en stressbestendig;
– Je woont maximaal 45 minuten reizen vanaf de standplaats Zwolle, Zutphen of Enschede;
– Je bent in het bezit van een VOG, of bereid om deze aan te vragen;
– Gedurende de opleiding ben je fulltime beschikbaar;
– Je hebt nog minimaal 6 maanden recht op WW of andersoortige uitkering.

Ben je enthousiast geworden?
Dan leren wij je graag kennen! Solliciteren kan door je CV en motivatiebrief te mailen naar sadettin.mumcu@uwv.nl  vóór 1 juni 2018.
(Let op: alleen volledige sollicitaties worden in behandeling genomen)

De selectieprocedure bestaat uit brieven selectie, een online intake, een selectie-interview en een psychologische en medische keuring.

Leave a comment

X