Skip links

BAUHAUS: dankbaar voor ondersteuning van Werkplein Twente

Met meer dan 260 filialen in zestien landen, werd het hoog tijd om voet te zetten op Nederlandse bodem. En dat deed BAUHAUS. Anderhalf jaar geleden opende het bedrijf een vestiging in Groningen en medio april 2017 opent BAUHAUS haar deuren in Hengelo. Een perfecte service en tevreden klant staan hoog in het vaandel.

BAUHAUS Hengelo is geen standaard bouwmarkt. Het is een groot bouwcentrum met een zeer uitgebreid assortiment en zelfs met een eigen drive-in en stadstuin. Met een uitgebreide service en assortiment richt het bouwcentrum zich op een brede doelgroep en dat vraagt om vakkundige werknemers. Vestigingsmanager Jeroen Christenhusz vertelt: “Of het nou gaat om particuliere of zakelijke klanten; de klant staat altijd voorop. Met name onze medewerkers zijn hierin bepalend. Als visitekaartje van BAUHAUS bepalen zij hoe de klant de service ervaart.”

Geweldige match
Een nieuwe vestiging openen creëert veel banen en kansen, zo ook bij BAUHAUS. Werkplein Twente ondersteunde bij het wervingstraject. Jeroen: “We hebben ruim honderd mensen aangenomen. Ongeveer 45 hiervan zijn via Werkplein Twente bij ons terechtgekomen. Het gaat onder meer om werknemers die altijd in de bouw hebben gewerkt, maar enkele jaren geleden de dupe zijn geworden van de crisis. Juist zij hebben de kennis en ervaring om onze klanten te voorzien van professioneel advies. Met hen gaan we dan ook graag een arbeidsrelatie voor langere tijd aan. Een geweldige match voor beide partijen!”

Kansen voor jong en oud
“In samenwerking met Werkplein Twente organiseerden we een sollicitatieronde. Een deel van de sollicitanten werd door hen aangedragen en een deel is rechtstreeks bij ons terecht gekomen. Het mooie is dat we kansen kunnen creëren voor jong en oud. Zo hebben we een 63-jarige man in dienst genomen die voor het werk in de bouw werd afgekeurd, maar met zijn kennis en ervaring bij ons juist van grote toegevoegde waarde is. Dat is toch geweldig?”

Eerst zien…
Eerst zien, dan geloven; dat was de gedachte van Jeroen over de samenwerking met Werkplein Twente. Achteraf kan hij niet anders zeggen dan dat de samenwerking heel goed bevalt. Jeroen: “We hebben zelf de werving en selectie in gang gezet. Werkplein Twente haakte aan, bracht onze vacatures onder de aandacht, organiseerde een banenmarkt en stelde een accommodatie beschikbaar voor de sollicitatieronde. Dankzij hun hulp hebben we veel kandidaten kunnen spreken.  Bovendien kijken wij vanuit een commercieel oogpunt en Werkplein Twente vanuit een sociaal oogpunt. Daarom vullen we elkaar zo goed aan. Werkplein Twente is enorm gedreven en betrokken. We houden elkaar scherp en dat werkt erg prettig.”

Leave a comment

X