Skip links

Food Connect inspireert Twentse werkgevers

Donderdag 16 februari namen Twentse werkgevers letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken bij Food Connect in Almelo. Dit bedrijf is al lange tijd aan de slag met de banenafspraak. Mensen uit het doelgroepenregister, Doorzetters genaamd, maken evenals andere werknemers deel uit van een voetbalstadion!

Inspiratie voor Twentse werkgevers 
Na een woord van welkom door Werkplein Twente maakten de bezoekers kennis met het bijzondere verhaal van directeur Benno Schildkamp. Dit bedrijf is geen hiërarchische organisatie, maar een ‘voetbalstadion’, waar het publiek (de klant) bovenin zit en op het speelveld kijkt. Benno liet zien hoe je op een sportieve en duidelijke manier leiding geeft aan je bedrijf. Bij Food Connect zijn ook Doorzetters aan het werk. Evenals alle andere collega’s zijn zij van grote waarde voor het bedrijf en zelfs onmisbaar geworden. Tot slot vond er een rondleiding bij Food Connect plaats. Iedereen kon kennis maken met het ‘voetbalstadion’ in de praktijk. De werkgevers gingen met een flinke dosis inspiratie naar huis. 

Benno Schildkamp
Benno Schildkamp is directeur van het bedrijf Food Connect en bedenker van het SaS-model (Stadion als Spiegel). In deze filosofie worden medewerkers in het bedrijfsleven gemotiveerd zoals dat op het voetbalveld gebeurt. Zijn visie is bekroond met de Award ‘Het slimste bedrijf van Nederland 2012’ en hij won de 1e prijs ‘Goede Praktijken Competitie 2014’ van het ministerie van Sociale Zaken. Benno schreef het boek ‘Voetballend ondernemen’ en is een veelgevraagd spreker voor congressen, business clubs, organisaties en bedrijven.

Doorzetters met Dromen
Dit event ligt in het verlengde van de campagne ‘Doorzetters met Dromen’, waarmee Werkplein Twente aandacht vraagt voor het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking bij Twentse werkgevers. Meer informatie: www.doorzettersmetdromen.nl.

Dag van de Duizend voorbeelden
Werkplein Twente nam met dit event deel aan de Dag van de Duizend Voorbeelden. Dit is een landelijk initiatief van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland om ondernemers te informeren over de Banenafspraak. Elke arbeidsregio ondersteunt ondernemers in de regio bij het beschikbaar maken van werkplekken voor mensen die anders uit beeld dreigen te blijven.

Leave a comment

X